Verkeersongeval

Wanneer een schadevergoeding?
Heeft u een ongeluk in het verkeer gehad? Dan is het goed om te weten welke rechten u heeft en in welke gevallen u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding.
Eenzijdig verkeersongeval: geen tegenpartij
Er is sprake van een eenzijdig ongeval als er maar één verkeersdeelnemer is betrokken bij het ongeval. Bijvoorbeeld als u als bestuurder van een auto of motor zelf een ongeval veroorzaakt door tegen een boom te rijden. Bij een eenzijdig ongeval is er dus geen tegenpartij waar u schade kunt claimen. Toch kunt u soms een schadevergoeding krijgen als u een Schadeverzekering Inzittenden heeft.
Schadeverzekering Inzittenden (SVI)
Een Schadeverzekering Inzittenden dekt letselschade die u zelf als bestuurder of inzittende heeft opgelopen. Ook wanneer het auto-ongeval uw eigen schuld is of als er geen schuldige aan te wijzen is. Niet iedereen denkt eraan om letselschade die hem of haar zelf treft en die door eigen schuld is ontstaan te verzekeren. Toch wel verstandig om dat te doen. Naast de aansprakelijkheidsverzekering kan er dus voor uw motorrijtuig nog een inzittendenverzekering worden gesloten. Dan wordt uw letselschade vergoed als u betrokken raakt bij een eenzijdig ongeval.
Meerzijdige verkeersongeval: wel een tegenpartij
Is er wel een tegenpartij betrokken bij het verkeersongeval? Dan is degene die een verkeersovertreding heeft gemaakt aansprakelijk. Het is van belang dat u de aansprakelijkheid van de tegenpartij kunt aantonen. Om dit makkelijker te maken zijn er een aantal stappen om te volgen:
Vul zorgvuldig een schadeformulier in.
Het is belangrijk dat u foto’s maakt.
Zijn er getuigen? Verzamel getuigenverklaringen.
Als de politie aanwezig is, leg een duidelijke verklaring af.
Verjaringstermijn bij letsel door verkeersongevallen
Het is verstandig om op tijd te zijn met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. De rechtsvordering op de tegenpartij verjaart namelijk na drie jaar.

Gratis advies: neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor gratis advies! U kunt ons bereiken tijdens kantooruren op nummer 074 357 4994 of vul ons contactformulier in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.